Harmony Singers

Harmony Singers logo

Over Harmony Singers

De Harmony Singers, opgericht in 1988, is een eigenzinnig popkoor dat bestaat uit ruim 50 leden, jong en niet meer zo jong. De oprichters konden toen niet vermoeden dat dit koor nu in de regio bekend staat als een heel bijzonder popkoor met een eigen stijl en een uniek repertoire. Het onderscheid wordt gemaakt door veelzijdigheid, enthousiasme, uitstraling en plezier in het zingen. 

De Harmony Singers zingen diverse muziekstijlen en het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Engelstalige songs. Bijvoorbeeld nummers van Lady Gaga, The Script, Gin Wigmore, Lionel Richie, Clean Bandit en HAEVN. Het hele repertoire is voor de Harmony Singers speciaal bewerkt en vormgegeven en er wordt telkens weer gestreefd naar diversiteit binnen het repertoire. Hierdoor is er een eigen herkenbare stijl ontstaan dat net iets anders is dan gebruikelijk. De Harmony Singers nemen in de wereld van popkoren een unieke plek in. 

Samen met de “eigen” enthousiaste dirigent Peter Gonkel en de “eigen” begeleidingsband is dit koor bijzonder te noemen. Wij stellen ze hieronder graag aan je voor.

Wil je kennis maken met het koor? Neem dan contact met ons op.

Peter Gonkel

Dirigent

De muziek is Peter Gonkel met de paplepel ingegoten. Van huis uit werd er veel aan muziek, zang en spel gedaan via het Leger des Heils. Al op 1 maart 1971 stond hij bij ‘het leger’ bekend als jeugdmuzikant. Hij bespeelde daar de cornet (een soort kleine trompet). Daarvoor zat hij al in het jeugdkoor. In 1985 werd Peter jeugd-kapelmeester en in 1988 groot-kapelmeester van het Leger des Heils. Hij heeft basgitaar gespeeld en maakte deel uit van de gospelgroep “The revelation band”.

Vanaf april 1994 is Peter dirigent van ons koor. Het koor is ontzettend blij met deze dirigent die zeer gedreven en met veel passie de repetities en optredens van het koor leidt. Qua muziek heeft Peter een zeer brede interesse: Rock in alle vormen, van hard rock tot soft pop en jazz. Inmiddels is Peter ook dirigent van een tweede koor “Just Fun” uit Zuidwolde. 

 

Wat is een koor zonder band! Wij zijn bijzonder blij en trots op de band die ons telkens weer bij optredens begeleidt én één keer per maand bij onze repetitie aanwezig is. Hun professionaliteit en enthousiasme maakt dat we ons als koor enorm ondersteund weten en het beste uit ons zelf kunnen halen.

Harry Bijl

Toetsenist / pianist

Harry Bijl heeft leren spelen met de witte en zwarte toetsen toen hij net 6 jaar was. Hij kreeg toen orgelles van een klassiek geschoolde lerares. Jaren later kreeg hij een modern orgel en les in de moderne techniek waardoor zijn muzikale ontwikkeling groeide.

Na pianolessen van onder andere Henny Olthof, ArtEZ hogeschool voor kunsten en het doorlopen van verschillende conservatoria en de Muziek Pedagogische Academie richtte hij zijn eigen band ‘Nova’ op. Samen met een aantal bandleden besloot hij later verder te gaan met de professionele band ‘Balance’.

Op het Carmel College is Harry full-time muziekleraar en om de brug tussen de lesstof en leerling te kunnen maken en het geleerde didactisch goed te kunnen onderbouwen is Harry begonnen aan een pittige HBO-opleiding voor zij-instromers: het zogenaamde “Onderwijs op maat voor eerstegraads bevoegdheid”.

 

Hans Rose

Gitarist

Hans Rose leerde gitaar spelen op z’n 12e jaar in Den Haag en speelde daar in allerlei bands.

Hans is o.a. oprichter van de Haagse band “De Desperado’s”. Met deze band trad hij in de zestiger jaren ontzettend veel op. Vooral in het westen en zuiden van het land trad de band elk weekend op o.a. bij dancings, schoolfeestjes, clubs en dansscholen. Ook in militaire dienst heeft Hans met diverse bands gespeeld. Later verhuisde hij naar het noorden van het land, waar hij in Steenwijk jarenlang gespeeld heeft in de “Stonecity Ramblers”.

Hans is 32 jaar bedrijfsleider geweest van een foto- en computerwinkel van een landelijke keten waar hij ook vertrouwenspersoon was.

 

Rolf Tanger

Basgitarist

Rolf Tanger is opgegroeid in een zeer muzikaal gezin waar de muziek met de paplepel werd ingegoten. Zijn vader maakte jarenlang deel uit van de One and Only Jazzband in Hoogeveen, de High Moor City Seven. In het gezin Tanger zijn alle Tangertjes zeer muzikaal. Het zit in de genen. Ook de zonen van Rolf zijn muzikaal en hebben een aantal jaren deel uitgemaakt van de begeleidingsband van de Harmony Singers. Zo speelde Jens als bassist en Mikel op drums.

Muzikant Rolf ontdekte op 17 jarige leeftijd de basgitaar. Hij speelde als basgitarist in een trio en deed veel ervaring op o.a. tijdens het spelen op bruiloften en partijen.

Hij richtte heel wat jaren geleden een band op die als top 50-band naam maakte als ‘Balance’. Ze beleefden gouden tijden en waren een veel gevraagde band die optredens had door het hele land en bekende artiesten begeleidden. Na bijna 35 jaar speelt hij nog met de basis van deze band en daarnaast in meerdere andere formaties waaronder nu weer in de band van het popkoor de Harmony Singers.

Kees Jan Tanger

Drummer

Kees Jan Tanger wordt door vrienden en bekenden gewoon Kees genoemd. Kees is een zeer ervaren drummer die al meer dan 25 jaar bij de band “Balance” speelde. Jarenlang is Kees beroepsmuzikant geweest. De laatste jaren werkt hij tevens als chauffeur in het vervoeren van auto-onderdelen. We zijn er trots op dat we Kees sinds dit jaar als vaste drummer bij ons hebben.

 

 

Tammo Wolting

Geluidsman

Zonder Tammo Wolting, de man die zorgt voor het beste geluid dat nodig is, kan zowel het koor als de band niet optreden. Tammo is dan ook vaak de man die als eerst aanwezig is op locatie en zorgt dat de soundchecks op tijd gedaan worden. We zijn heel blij dat we zo’n super goede geluidsman in ons midden hebben.