Harmony Singers

Harmony Singers logo

Een verslag van deze dag, geschreven door Cindy:

Zaterdag 3 juni hebben wij meegedaan aan Amusing Hengelo. Een korenfestival waar meer dan 90 verschillende koren aan mee deden. Verdeeld over de stad Hengelo waren er diverse podia waarop ieder half uur een ander koor hun kunsten mocht vertonen. De koren varieerden van soort genre wat ze zongen, de pop/rock koren waren goed vertegenwoordigd. Daarnaast waren er ook musical/theater, gospel, klassiek, levensliederen en zelfs het FC Twente voetbalkoor deed mee.

Wij waren daar met een flink aantal leden en waren al op tijd in de stad voor koffie met gebak. Ons eerste optreden was aan het begin van de middag binnen in de schouwburg. Er stond een echte piano voor Harry klaar en we waren al goed in de stemming door het meezingen met de liedjes van het koor voor ons. Die hadden veel bekende nummers in hun repertoire. Handig, want veel tijd om verder onze stemmen op te warmen was er niet.

In de schouwburg stonden we er gekleurd op door de verlichting op het podium. Dat geeft toch direct een leuke sfeer. We begonnen met het prachtige ‘When the war is over’ en hebben hierna ook andere nummers uit ons repertoire gezongen. Er was een half uur tijd, die we maximaal benut hebben.

Hierna was het tijd voor een broodje en een ommetje in de stad. Ons volgende optreden was op een buitenpodium tegen het einde van de middag. Dat gaf ons mooi de tijd om uitgebreid te kletsen. Iets wat we met de repetities natuurlijk nooooooit doen 😉

Om 14.00 uur mocht ook Popkoor Just Fun optreden in de schouwburg. Ik had ze nog niet eerder horen zingen, dus heb gezorgd dat ik op tijd was om ook te luisteren naar hun liedjes. Erg leuk en toch ook weer heel anders dan ons repertoire.

Ons laatste optreden was lekker buiten en hier werden we ook beoordeeld (bleek achteraf) door een mystery guest. Dat wisten de meesten van ons niet en dat maakt ook dat er geen spanning was en we heerlijk hebben gezongen. Ik zag de mensen op het terras lekker meeswingen en -zingen en er bleven leuk wat mensen staan om naar ons te luisteren.

En ja, dan zit het er ook alweer op. Een dag vol gezelligheid, leermomenten van wat ik heb gezien bij andere koren en toch ook onderlinge verbinding. Je maakt weer nieuwe herinneringen met elkaar en die zijn goud waard!

P.s. wat ook goud waard was, is het juryrapport. Die was echt om van naast je schoenen te gaan lopen.